Hej!
Jag heter Stina. Anledningen till den här hemsidan är bara en sak: MAT!
Jag älskar mat och en av mitt livs stora njutningar är att tillaga densamma.
Det har blivit en hel del recept genom åren - så jag tyckte det vara ganska smart att lägga dem allihop på en hemsida. Det känns viktigt för mig att hemsidan är ickekommersiell! Jag vill dela med mig till andra av min goda recept och hoppas få andra tillbaka.

Varför då namnet Skogsryds restaurang?
Jag bor i Skogsryd, på Skogsrydsvägen och bara ett stenkast från gamla Skogsryds restaurang. Alla historier och berättelser om restaurangen har alltid fascinerat mig.
Vet Du något om dess historia, har Du något att berätta? Snälla skriv!
e-post
Det här har jag hittills lyckats få fram:
Den 1 maj 1894 hade Skogsryds restaurang sin premiärdag. Den var en fru Fredrique Tidblad som ägde restaurangen. Hon hade köpt restaurangen samma år i februari. Säljare var patron Rudolf Otterberg.
Källarmästare Karl Olsson övertog Skogsryd 1905.
1922 köptes rörelsen av slaktar F H Johansson som redan 1924 sålde vidare till källarmästare Fritz Ahlstrand.
Fritz Ahlstrand blev den siste krögaren på Skogsryds Restaurang. Han slutade verksamheten 1959. Restaurangen jämnades med marken i mitten av 1960-talet. Kvar finns bara en byggnad..

Källa: Borås Tidning 20030312


Brev från en besökare: Juni 2010

"Hej Stina

jag som skriver till dig är för dig en total främling, men så här är det. Sitter och plockar lite bland min mormors kvarlåtenskap och då hittade jag detta underbara vykort. Eftersom jag inte hade en susning om vad Skogsryd var så kollade jag på nätet och hittade en del, bl a dig. Nu tar jag mig friheten att skicka kortet till dig, har du redan sett det så är det bara att dumpa det här.
Restaurangen ser ju inte ut att vara större än ett ordinärt utedass, även om det går att skönja en utbyggnad. Tänk att få sitta där och vänta på tåget med en tallrik pyttipanna och en skummande öl! de´du!
Kortet är adresserat till min mormor under hennes flicknamn, mormor gifte sig annandag jul 1909 så kortet är säkert skrivet innan dess, kortet är inte frimärkt så jag tror att det överlämnats personligen eller stoppats ner i mormors brevlåda.2
 
Mig veterligen har släkten ingen som helst anknytning till Skogsryd, men vykort var ju under denna tid väldigt populära och det gick att köpa kort där motivet inte var lokalt.
 
håll till godo och vänliga hälsningar Bengt"